Dartel

dartel

 

Gerechten

Risotto van zonnebloempitten - 3 munten

met gepocheerd hoeve ei, espuma van parmezaanse kaas, kruim van zwarte olijf en een krokant van knolselderij

Huisgemaakt pitabroodje gevuld met pulled pork - 2,5 munten

van Livar varken gegaard en geroosterd op de Big Green Egg met daarbij ragfijne ijsbergsla en gepofte knoflooksaus

Dartel Haute Frituur met bearnaise saus - 2 munten

Dartel Haute Frituur met klassiek zuurvlees of truffelmayonaise - 2,5 munten

De Leidsche bitterbal - 2 munten

van Leidsche hutspot met mayonaise van gecarameliseerde mosterd

2 jaar geleden werd de koningskrab gekozen als winnend gerecht op Leiden Culinair. Het culinaire hoogstandje werd samengesteld door Norbert van Dartel en zijn brigade. Dit jaar is restaurant Dartel ook weer present.

 Geïnspireerd door de weelde aan smaken, geuren en kleuren die kenmerkend zijn voor het jaargetijde, zijn de gerechten samengesteld uit diverse seizoensgebonden ingrediënten. Een streven is dat de producten uit de directe omgeving van Leiden komen. Om dit daadwerkelijk te garanderen heeft Dartel al geruime tijd een eigen moestuin in Ter Aar. De zelf verbouwde groente wordt vervolgens vers en met een grote passie toegevoegd aan de gerechten op de menukaart.

 Contact

Kloksteeg 13 | Leiden | T 071 512 40 12

www.restaurantdartel.nl

deelnemers

muziekprogramma

reuzenrad