Just Meet

justmeet

 

Gerechten

Huisgerookte zalm - 2,5 munt

rode biet, gin & tonic, potgrond van olijf en wilde rijst

Carpaccio - 2,5 munt

crème van truffel, Stolwijker, rucola en truffel vinaigrette

Pata Negra crostini met pomodori tapenade - 3 munten

Black Angus "Dry Aged" Rib Eye - 3 munten

gebakken oesterzwammen en béarnaise

Pistache softijs - 2 munten

tropisch fruit en noten crunch

Samen, ontmoeten, ambitieus, goed, ontspannen, kwaliteit, duurzaam, gezellig, lekker, stoer en eerlijk. Zomaar een paar woorden die weergeven waar “Just Meet” voor staat.

 “JUST MEET”. Een restaurant met een naam die speels verwijst naar ontmoeten en vlees. Een restaurant waar gasten zich kunnen ontspannen onder het genot van een mooi glas wijn en waar zij genieten een goed en eerlijk stuk vlees. Natuurlijk staat er daarnaast voor iedere smaak iets lekkers op de kaart. Alles voor een vriendelijke, eerlijke prijs en voor iedereen toegankelijk.

 “JUST MEET” is gehuisvest in een monumentaal pand in het levendige centrum van Leiden. De prachtige entree, waar je via

de statige hal zicht krijgt op ‘het mooiste trappenhuis van Leiden’, geeft toegang tot twee eigentijds ingerichte ruimtes. Onze zaak kenmerkt zich door een stoere, robuuste en sfeervolle uitstraling. Natuurlijke, duurzame materialen hebben onze voorkeur. Dit ziet u terug in ons interieur; veel hout; maar ook in de accessoires,het ‘eetgereedschap’ en aan onze bedrijfskleding; jeans met leren schorten: stoer, stevig en duurzaam.

 Grazen, graan en maïs

Het vlees waar wij mee werken komt van Black Angus runderen. Deze prachtige dieren grazen ruim twee jaar op uitgestrekte vlaktes. Daarna krijgen ze een nauwkeurig samengestelde voeding met als hoofdbestanddeel graan, aangevuld met natuurlijke bestanddelen zoals gras en maïs.
Het speciale voedingspatroon zorgt voor een ‘vermarmering’ van het vlees, wat bijdraagt aan de superieure en rijke smaak.

 Smaak door rijping

In Nederland eten we rundvlees vaak te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees – net zoals dat vroeger gebruikelijk was – enkele weken rijpen, bij voorkeur aan het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat doen in een speciale rijpingskast Dit wordt dry-ageing genoemd. Het vlees rijpt hier minstens 21 dagen op een constante temperatuur en vochtigheid, waardoor het vlees smaakvoller en malser wordt. Door het rijpen wordt het vlees mals en sappig, wat een hogere smaakintensiteit garandeert.

Contact 

Breestraat 18 | Leiden | T 071 750 45 70

www.just-meet.nl

deelnemers

muziekprogramma

reuzenrad